PERSBERICHT INTRODUCTIE KEI

Internationaal succes voor slijterij Sleeuwijk met Kei limoncello

 

Slijterij Gall & Gall in het Brabantse Sleeuwijk kwam in haar zoektocht naar streekproducten op het idee om de producent van de in 2021 in Londen bekroonde LimonTino limoncello te vragen om deze fles te voorzien van een Brabants etiket. Italiaanse limoncello is weliswaar geen streekproduct, maar als je het in een Brabants jasje giet, zou het zich uitstekend kunnen lenen als cadeauartikel.

Robertino Lotto, de in Gorinchem gevestigde Italiaanse ondernemer en distillateur van het bekroonde goedje kwam daarop met het voorstel om zijn limoncello een twist mee te geven van sinaasappel en het onder de naam ‘Kei’ op de markt te brengen. ‘Kei’ staat in Brabant immers voor alles wat echt leuk, goed, gezellig en gaaf en vooral ook lekker is.

Onlangs werd een aantal proefflessen van ‘Kei’ naar Londen gestuurd om mee te dingen naar een award in de zeer hoog aangeschreven International Wine & Spirit Competition.

Dit is een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, waarbij de kwaliteit wordt beloond met een internationaal erkende prijs.

Een jury van internationale experts heeft de beste dranken geselecteerd door middel van blindproeverij en een strenge technische keuring. “Kei’ werd door de jury direct bij de introductie onderscheiden met een schitterende 8,5. Het juryrapport omschrijft de smaak als ‘rijk en romig van textuur, met pittige citrustonen en een aantrekkelijke pittige kwaliteit’.

Ook de twee andere producten van Sardinia Products, te weten de LimonTino limoncello (voor de 2e keer in successie) en de sinaasappellikeur AranTino, kregen de internationaal zeer hoog aangeschreven award.

‘Kei’ is alleen te koop bij Brabantse slijterijen en wijnhandels en zal zeker zijn weg in de Brabantse horeca weten te vinden.  In de loop van de maand april worden de verkooppunten gepubliceerd op de website www.keilikeur.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *